Πόσο σημαντική είναι η επαγγελματική ιστοσελίδα;

10. 11. 2015
Τελευταία ενημέρωση : 10 Νοέμβριος 2015
Δημιουργήθηκε : 10 Νοέμβριος 2015

first impressions

Η χρήση των social media και κυρίως του Facebook είναι πολύ καλή επιλογή για να προβάλουμε τις επαγγελματικές υπηρεσίες που παρέχουμε καθώς και τις κατά καιρούς προσφορές μας. Για να είναι όμως επιτυχημένη η δημοσίευση μας στο Facebook θα πρέπει και ο σύνδεσμος που συνοδεύει την δημοσίευση μας να οδηγεί τον ενδιαφερόμενο σε μια καλαίσθητη και ενημερωμένη ιστοσελίδα. Μια πρόχειρη και μη επαγγελματική ιστοσελίδα δυστυχώς συνήθως δημιουργεί αρνητική εντύπωση στον επισκέπτη της. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μισούρι ο επισκέπτης ενός ιστότοπου χρειάζεται μόλις δυο δέκατα του δευτερολέπτου για να αποφασίσει εάν η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει από μια ιστοσελίδα είναι θετική ή αρνητική! Αυτή η πρώτη εντύπωση υποσυνείδητα συνδέεται στο μυαλό του επισκέπτη με τα προϊόντα - υπηρεσίες που προβάλει η ιστοσελίδα και παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφασή του για την αγορά ή όχι των προσφερόμενων προϊόντων – υπηρεσιών, ακόμα και για το εάν θα παραμείνει στην ιστοσελίδα για να διαβάσει τις παρεχόμενες πληροφορίες ή θα φύγει στα επόμενα δευτερόλεπτα.

Εξίσου σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πρώτης εντύπωσης για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας

όταν αυτοί χρησιμοποιούν smart phones ή tablets είναι κατά πόσο η ιστοσελίδα έχει responsive design, δηλαδή εάν έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προβάλει σωστά το περιεχόμενο σε κινητές συσκευές. Όταν ο ιστότοπος μας δεν έχει responsive design το περιεχόμενο δεν προβάλετε σωστά σε αυτές τις συσκευές και σίγουρα ο επισκέπτης θα φύγει από τη σελίδα.


Η ιστοσελίδα σας είναι ένα σημαντικό κομμάτι του marketing για την προώθηση και την πώληση των προϊόντων – υπηρεσιών μας. Μην εμπιστεύεστε κάτι τόσο σημαντικό στον...γνωστό του κουμπάρου σας ή στον ξάδελφο του γαμπρού σας. Μια κακή ιστοσελίδα όχι μόνο δεν θα έχει θετικά οφέλη αλλά θα έχει και αρνητική επίπτωση στην εικόνα της επιχείρησης σας στα προϊόντα σας και στις υπηρεσίες που προσφέρετε.


Επικοινωνήστε με επαγγελματίες web designers και ζητήστε να σας ενημερώσουν, να αναλύσουν τις ανάγκες σας και να σας προτείνουν την καλύτερη λύση για την σωστή προβολή σας στο διαδίκτυο. Άλλωστε οι περισσότεροι προσφέρουμε αυτή την ενημέρωση χωρίς καμία χρέωση οπότε δεν έχετε να χάσετε κάτι ακόμα και εάν αποφασίστε να αναβάλετε για το μέλλον την προβολή σας στο διαδίκτυο.